נגישות ב SAP
מערכות מידע רבות מבוססות על פלטפורמת SAP כגון מרכות המשמשות משרדי ממשלה ומוסדות להשכלה גבוהה. SAP מספקת פלטפורמה שבאמצעותה ניתן לנהל אינטראקציה לרבות אינטראקציה ותהליכי עבודה מורכבים
תמיכה בתקנים בינלאומיים
מערכות SAP תומכות בנגישות בהתאם לחוקים, תקנות ותקנים נפוצים ברחבי העולם ובניהם
- Section 508
- הנחיות Wcag 2.0 לרמה AA
- תקני ISO נפוצים
במסמך The SAP Accessibility Standard – SAP User Experience Community מצוין כי לאורך השנים SAP מעדכנים את המערכות שלהם כך שיתאימו לחוקים, תקנות וסטנדרטים בינלאומיים על מנת לאפשר תמיכה במגוון רחב של משתמשים ובמגוון רחב של טכנולוגיות מסייעות לרבות תמיכה בתוכנות קוראות מסך נפוצות בשימוש.
"…The SAP Accessibility Standard has been adapted over the years when certain new regulations were passed, for example the level A and AA requirements of Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 have been incorporated. Currently the SAP Accessibility Standard reflects the base principles of the US Rehabilitation Act Section 508 and on the Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 (level A and AA) and BITV 2.0 requirements according to WCAG 2.0 level A und AA It is a technology-independent standard; this means that programs/projects at SAP can use this standard, no matter which technologies are implemented.
…"..
מאפיינים בולטים במערכות SAP
אחד מהמאפיינים הבולטים במערכות SAP הוא השימוש בטפסים אינטראקטיביים לצורך ביצוע פעולות כגון הגשת דוחות, מילוי ועדכון פרטים, הגשת מסמכים, קבלת אישורים ו/או מסמכי סטאטוס באמצעות מסמכים דיגיטליים בפורמט Microsoft Word ו Adobe PDF.
תמיכה בנגישות
מערכות SAP יכולות לתמוך בנגישות בהתאם לתקנים בינלאומיים נפוצים ע"י הפעלת רכיבי הנגישות המוצעים במערכות SAP באופן מובנה. מערכות SAP. מציעות תמיכה לסוגים שונים ומגוונים של מוגבלויות לרבות תמיכה מיטבית בתוכנות קוראות מסך.
- תמיכה בהתאמות נגישות לאנשים עם לקות ראייה
- תמיכה בהתאמות נגישות למשתמשי תוכנות קוראות מסך כולל היכולת לזהות שדות קלט ופקדי טפסים נוספים לרבות שדות קלט נדרשים והודעות שגיאה.
- תמיכה במשתמשי מקלדת באופן שיאפשר ניווט באמצעות מקש ה Tab לצורך התקדמות קדימה ו Shift+Tab בכדי לחזור אחורה בניווט
- תמיכה בבניית ממשקי משתמש פשוטים ולא מורכבים
חוויית משתמש
גם ב SAP חשוב מאוד לאפיין את חווית המשתמש ולקבוע את כמות הרכיבים שיופיעו בממשק המשתמש בכל מסך ומסך ובכל שלב בתהליך. יצירת חווית משתמש ידידותית למשתמש תסייע מאוד גם לאנשים עם מוגבלות הנעזרים בטכנולוגיות מסייעות לנגישות. לדוגמה, קביעת מספר שדות הקלט במסך נתון תשפיע על העומס הקוגניטיבי הן בקרב אנשים ללא מוגבלות, הן בקרב אנשים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז והן על משתמשי תוכנות קוראות מסך. שלב אפיון חוויית המשתמש צריכה להתבצע בשלבים מוקדמים מאוד של אפיון המערכות (בדומה לתוכנות מחשב, אתרי אינטרנט ואפליקציות סלולר).
יחד עם זאת חשוב לזכור כי החובה בישראל היא לעמידה בתקן הישראלי ת"י 5568 המבוסס על החיות Wcag 2.0 לרמה AA. הקריטריונים במסמך הנחיות Wcag 2.0 חופפים גם את המלצותיהם של קהילת ה UXבעולם כמו גם בישראל כך שיש בניהם חפיה גדולה ודמיון רב ואין להפריד בניהם.
עודכן ע"י אילנה בניש בתאריך 10.06.2017