התקנת תמיכה בעברית בקורא המסך TalkBack באנדרואיד
מערכת ההפעלה אנדרואיד מגיעה עם תכונות נגישות הכוללות גם את קורא המסך TalkBack של גוגל או Voice Assistant של סמסונג. קוראי מסך אלו אינם כוללים מנוע דיבור בשפה העברית ולפיכך יש להגדירם באופן ידני.
הורדה והתקנה של מנוע דיבור בשפה העברית
- מחנות Google Play יש להוריד את אפליקציית Vocalizer TTS
- לאחר התקנת האפליקציה יש לרכוש את הקול המועדף – לצורך העניין עברית.
- בשלב הבא יש להגיע להגדרות "טקסט לדיבור" ולבחור ב Vocalizer כמנוע דיבור.
מכאן, כל אפליקציה שעושה שימוש בפלט קול בשפה העברית תקריא את הטקסט עם מנוע הדיבור של Vocalizer . טקסט בשפות אחרות יוקראו בהתאם למנועי הדיבור המותקנים במכשיר.
אפליקציות המיועדות לסיוע בהקראת טקסט כגון @Voice Aloud Reader ואפליקציות ניווט מסוימות ישתמשו במנוע טקסט לדיבור שהוגדר בהגדרות פלט טקסט לדיבור.
הגדרת הפרדת קולות
נכון לעת כתיבת מאמר זה – Google TalkBack אינה תומכת בהפרדת קולות באופן מובנה. לפיכך, המעוניינים בהגדרת קולות צריכים להשתמש באפליקציה חיצונית נוספת שתאפשר לטעון שני מנועי דיבור ולהפעילם בו זמנית.
לאחר שמתקינים אפליקציה להפרדת קולות במכשיר ומבצעים בה את כל ההגדרות הנדרשות – יש לגשת להגדרות פלט טקסט לדיבור ולבחור באפליקציה כמנוע טקסט לדיבור. בחירה באפליקציה המהווה מנגנון להפרדת קולות תאפשר ל TalkBack ולקוראי מסך נוספים להקריא טקסט עברי בשפה העברית באמצעות מנוע הדיבור כרמית וטקסט באנגלית באמצעות מנוע דיבור נבחר באנגלית.
קיימות מספר אפליקציות המהוות מנגנון של הפרדת קולות. חלקן ניתנות להורדה ולהתקנה דרך Google Play וחלקן בדרכים אחרות. דוגמה לאפליקציה המשמשת כמנגנון להפרדת קולות היא אפליקציית Auto TTS.
עודכן בתאריך 05.06.2016 ע"י אילנה בניש